Τί σχέση έχεις με τις σχέσεις;

Τί σχέση έχεις με τις σχέσεις

Τί σχέση έχεις με τις σχέσεις;

Υπάρχει κάποιο μυστικό που κάποιοι κρατάνε καλά; Υπάρχει δηλαδή και είναι και μυστικό; Ξεκινάω με τα βασικά…ετυμολογία της λέξης σχέση:  από τη ρίζα σχ του ρ. έχω, ο τρόπος με τον οποίο δύο στοιχεία συνδέονται μεταξύ τους.  Άρα  μιλάμε ουσιαστικά  για τον τρόπο που δύο στοιχεία, στην προκειμένη περίπτωση δυο άνθρωποι συνδέονται μεταξύ τους.

Σε αυτό το άρθρο θα περιοριστώ στις ερωτικές σχέσεις και όλα όσα θα ειπωθούν παρακάτω είναι  αποτελέσματα πρόσφατων ερευνών.

Όλοι σε ρωτάνε πως γνωρίστηκες με τον άλλον και όχι πως κατάφερες να μείνεις με τον άλλον ή  πώς  κράτησε η σχέση σας! Καιρός να ερευνήσουμε την ερώτηση που παραβλέπουμε πιο συχνά.

Η έρευνα δείχνει ότι η ομοιότητα δεν μετράει!

Η ομοιότητα στα γούστα δεν προβλέπει μια ευτυχισμένη σχέση..Το να ακούς την ίδια μουσική με τον άλλον  δεν σημαίνει ότι η σχέση αυτή θα κρατήσει. Το μόνο είδος ομοιότητας που παίζει καταλυτικό ρόλο σε μια σχέση είναι αυτό που ονομάζουν οι ερευνητές  μέτα-συναισθήματα. Τι σημαίνει αυτό;  Σημαίνει πώς νιώθεις για τα συναισθήματα σου. Θες κάποιον που να διαχειρίζεται τα συναισθήματα του όπως εσύ! Άρα η ομοιότητα δεν μετράει! Συγκεντρώσου στα συναισθήματα!

Το να διαφωνείς είναι καλό!

Η αρνητική επικοινωνία είναι καλύτερη από την καθόλου επικοινωνία! Στις μεγάλης διάρκειας σχέσεις (περιλαμβάνεται και ο γάμος) καλό είναι να μην σε ενδιαφέρουν τα χαρακτηριστικά που μειώνουν την πιθανότητα διαφωνίας αλλά να έχεις στραμμένη την προσοχή σου ώστε να βρεις κάποιον που να έχει παρόμοιο μοτίβο διαχείρισης  «θυμωμένων» καταστάσεων. Είναι όπως μεγαλώνεις… Δεν μπορείς να το αποφύγεις..όποτε οι έξυπνοι  άνθρωποι δεν ρωτάνε πώς θα ζήσουν για πάντα αλλά πως θα ζήσουν καλύτερα..Σύμφωνα με τους επιστήμονες τα  ζευγάρια που παραπονιούνται για λιγότερο σημαντικά πράγματα ο ένας στον άλλο καταλήγουν να έχουν πιο γερές σχέσεις στο πέρασμα του χρόνου. Σε αντίθεση με τα ζευγάρια που μαλώνουν μόνο για πολύ σημαντικά πράγματα.

Δόξασε την δυσκολία!

Απλά ρώτησε ένα ζευγάρι να σου πει για την σχέση του. Ναι είναι τόσο απλό. Η ιστορία που λένε, προβλέπει με 94% ακρίβεια εάν θα χωρίσουν τα επόμενα τρία χρόνια. Για παράδειγμα:

Κακό : «Μαλώσαμε.. Ήταν απαίσιο. Βασικά ο σύντροφος μου είναι απαίσιος.»

Καλό : «Μαλώσαμε.. Ήταν απαίσιο, αλλά τα βρήκαμε και είμαστε καλύτερα από πριν»

Όλα τα ζευγάρια θα συναντήσουν δυσκολίες, το θέμα είναι πάντα η οπτική που έχεις για τα πράγματα και πως αυτές οι διαφωνίες θα πάνε ένα βήμα παρακάτω τη σχέση σου.

Το σεξ μετράει!

Η σεξουαλική δραστηριότητα είναι και αυτή μια πολύ σημαντική μορφή επικοινωνίας. Είναι αυτό άλλωστε που το διαχωρίζει από τις υπόλοιπες σχέσεις. Φρόντισε να νιώθεις και εσύ και ο σύντροφος σου ικανοποίηση από την σεξουαλική σας ζωή.

Θέλει θάρρος!

Αφοσίωση, Πίστη, Οικειότητα, Πάθος,  Είλικρίνεια.. Μερικά από τα λίγα συστατικά της αγάπης.. Η αγάπη διαρκεί επειδή εμείς  της δίνουμε διάρκεια και όχι από τυχαία γεγονότα ή επειδή κάποια μέρα εκεί που καθόμαστε θα προσγειωθεί δίπλα μας η «αδερφή ψυχή μας». Γιατί αυτή η σκέψη περιέχει και μια δόση  τεμπελιάς. Για όλα ευτυχώς τα πράγματα σε αυτή τη ζωή χρειάζεται κόπος και τίποτα δεν είναι δωρεάν.

Κλείνοντας..

Η μεγαλύτερη ευτυχία στη ζωή είναι η διαπίστωση ότι μας αγαπούν γι’ αυτό που είμαστε, ή, μάλλον, παρά το γεγονός ότι είμαστε αυτό που είμαστε. Βίκτωρ Ουγκώ

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο στα social media: